top of page

LSD

LSD er en forkortelse for det kemisk fremstillede stof Lyserg-Syre-Diethylamid

Det hører til gruppen af stoffer, der betegnes hallucinogener. LSD er også almindeligt kendt som "syre", "trips"," frimærke", "klistermærker"," trækpapir" og "små farver" .

Udseende

LSD er små hvide krystaller, knapt synlige for det blotte øje. For lettere at kunne håndtere stoffet, tilsættes LSD med få dråber på trækpapir. Papiret har ofte sjove og fantasifulde motiver.

LSD forekommer også som tabletter, såkaldte 'Microdots' eller tilsættes få dråber på sukkerknalder eller frimærker.

Indtagelse

LSD lægges på tungen.

Virkninger og bivirkninger

LSD giver en rus med en kraftig forvrængning af sanseindtryk, tankegang og stemning. Det vil sige en psykoselignende tilstand.

Sanseindtryk bliver forvredne, ustabile og påtrængende og man kan høre lyde og se ting, der ikke er der. Kropsoplevelsen ændres, tankerækker brydes, angst- og lykkefølelser forekommer samtidig.

LSD kan give angst, forvirring, panik, aggression og psykotiske tilstande. Ulykker er en stor risiko, fordi brugerens virkelighedsopfattelse forvrænges. Der er således eksempler på, at en LSD rus har ført til selvmord og dødelige faldulykker.

Fysisk bliver man søvnig og kan få kvalme, man bliver varm og får højere puls og blodtryk. Rusen varer i ti til tyve timer. LSD kan give såkaldte "bad trips", hvor rusen giver en mareridtstilstand, som er domineret af angst, disse kan vare endnu længere.

Brug af LSD (og andre hallucinogener) giver risiko for at få en psykose med forfølgelsesfantasier. Den kan vare nogle dage, men den kan også være længerevarende. Jo større dosis, jo større risiko.
Desuden kan der forekomme såkaldte "flashbacks", hvor en person, som på et tidspunkt har taget LSD, pludselig får ubehagelige rus oplevelse igen, uden at have taget stoffet. Disse kan komme flere måneder efter, at en person har indtaget LSD.

Hvis man tager LSD eller andre hallucinogener jævnligt, skal der hurtigt større og større doser til for at opnå den samme effekt, men der er ikke beskrevet abstinenssymptomer ved ophør af brug.

bottom of page